Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015


«Η τέχνη της ΞΥΛΟΓΡΑΦΙΑΣ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ».




Αγαπητοί μου Φίλοι και Φίλες,

σ’αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες για τον τόπο μας ας μην απογοητευτούμε. Οι αξίες στη ζωή μας βρίσκονται στη σκέψη, στη δημιουργία, στη σύμπνοια. Θα τα καταφέρουμε όπως πάντα. Δυνατός κρίκος η Τέχνη. Εμείς σας καλούμε για λίγο «λαγαρό νερό» μέσα από το φίλτρο της Τέχνης.
Την 1η Αύγούστου 2015 στο χώρο του Αθαμανικού Κέντρου τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο της Άρτας, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με θέμα «Η τέχνη της ΞΥΛΟΓΡΑΦΙΑΣ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ».
Η εκδήλωση αφιερώνεται στον μεγάλο δάσκαλο της Ελληνικής χαρακτικής, για τα 99 χρόνια από τη γέννησή του.
Περιλαμβάνει προβολή και ομιλία για το έργο του από τον εικαστικό Βασίλη Σταύρου, έκθεση με ξυλογραφίες μαθητών του, καθώς και παρουσίαση της τεχνικής της εικαστικής ξυλογραφίας. Είναι μία πρωτόγνωρη εκδήλωση για τα καλλιτεχνικά δεδομένα του τόπου μας και ιδιαίτερα διδακτική. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δεί από κοντά σπάνιες ξυλογραφίες της εποχής του 1970. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του Κώστα Γραμματόπουλου (1916-2003), Βασίλη Καζάκου ( 1945-2007), Απόστολου Πειρουνίδη, Δήμητρας Πετροπούλου –Δημητράκη και Βασίλη Σταύρου.
Συγχρόνως θα δοθεί η ευκαιρία να γίνει αποτίμηση και ενημέρωση του κοινού για την μέχρι τώρα λειτουργία του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης και την πορεία του έργου ίδρυσης της πινακοθήκης.
Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα γίνουν το Σάββατο 1η Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κέρασμα με τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και μουσική. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 1 μέχρι 22 Αυγούστου 2015 καθημερινά, πρωί 10– 1 και απόγευμα 6 – 9. Η γκαλερί θα είναι κλειστή τα απογεύματα 15 και 16 Αυγούστου.

Για το Αθαμανικό Κέντρο ΤέχνηςΒασίλης Σταύρου 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου